top of page
Tegelkachel
Massakachel
Speksteenkachel
Speksteenkachel
Massakachel

HET VERHAAL

20 jaar geleden kocht ik in Oostenrijk mijn eerste tegelkachel . Vanuit de vele vakanties in de Alpen kende ik de mooie en vooral hele aangename kachels die ze daar gebruiken.

De kachelbouwer waar ik terecht kwam bleek naast nieuwe kachels ook oude tegelkachels opnieuw op te bouwen.  Voor de prachtige art deco kachel die ik bij hem kocht, zaagde hij een nieuw binnenwerk en met hulp van zijn tekeningen en uitleg heb ik deze zelf weer opgebouwd.

Het plezier en comfort wat ik zelf heb van deze kachel en de vele reacties die ik er altijd op krijg, leidde ertoe dat ik in de jaren erna nog meerdere kachels heb gebouwd waarbij ik kon rekenen op de hulp en technisch advies van de kachelbouwer. Weer enige jaren verder ben ik bij hem in Oostenrijk in de leer gegaan om echt het vak te leren.

Inmiddels ontwerp en bouw ik voor mijn bedrijf Gloed mijn eigen tegelkachels. Een waar ambacht omdat iedere tegelkachel uniek is en - op het gietijzeren deurtje na- helemaal handgemaakt. 

Om een product te kunnen bouwen wat zo eerlijk is, in zijn materialen, zijn technologie en in het gebruik geeft mij veel voldoening en ik hoop mijn klanten ook. Ook om de mooie oude tegels, die allemaal een eigen verhaal hebben, weer te kunnen gebruiken, heeft voor mij echt meerwaarde.

Ik vind het dan ook fijn om de tijd te  nemen voor nieuwe klanten om rustig alle vragen te kunnen beantwoorden en samen te kijken welke kachel het beste bij je past.

Groet van Gloed, Hilde

‘Onze tegelkachel vormt echt het warme, karaktervolle hart van onze woonkamer.’

bottom of page